alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V uvajalnem obdobju so se otroci preko teme Moj vrtec navajali na novo okolje, življenje v vrtcu in se spoznavali med seboj. Prebirali smo knjige, prepevali pesmice in se igrali rajalne,  gibalne, prstne in socialne igre. Uvajalno obdobje je potekalo umirjeno in brez večjih težav.

Ob tednu mobilnosti  smo zgodbo Beli zajček in otroke spodbujale, da skupaj s starši v vrtec pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Prepevali smo pesmi in se igrali gibalne igre. Vse skupine smo odšle na opazovalne sprehode ali izlete v okolico vrtca. Na igrišču smo se vozili s poganjalci, traktorji in tricikli, v telovadnici pa s skiroji premagovali ovire na prometnem poligonu.

Obiskali so nas policisti PU Kranj ter nas poučili o varni udeležbi v prometu.

Zadnji teden v septembru smo praznovali prihod jeseni. Obiskala nas je tetka Jesen, ki nam je predstavila jesenske plodove, prepevali smo jesenske pesmice in prebirali pravljice o jeseni.  Prepogibali, lepili in barvali smo denarnice za tržnico, se igrali igro z vlogami – tržnico ter spoznavali in okušali jesensko sadje. Vzgojiteljice smo po skupinah zaigrale lutkovne igrice. 

V skupini Zajčki je bil mesec september v znamenju Kekca. Ogledali so si vse tri njegove filme, prebrali nekaj knjig o njem, poslušali Mojčino pesem ter prepevali pesem o njem in Rožletu. Konec meseca pa so obiskali Kekčevo deželo. 

Račke, Ježke in Zajčke je v okviru vzgoje za ustno zdravje obiskala medicinska sestra ter jih poučila o skrbi za zdrave zobe.

Praznovali smo rojstne dneve otrok rojenih v tem mesecu. Strokovne delavke smo zanje izdelale različne didaktične igre.

Veliko časa smo preživeli zunaj na svežem zraku; hodili smo na sprehode, do reke Save, v gozd in se igrali na igrišču ter terasi in se družili med skupinami.

Dostopnost