alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Enota Lesce

Alpska cesta 58 a, 4248 Lesce

Telefon: 04/53-25-754, mobitel: 041-451-549

Dežurni telefon:  051-451-718

Elektronski naslov:  lesce@vrtec-radovljica.si

Enota je odprta od 5.30 do 16.30 ure

Organizacijska vodja enote: Marjetka Bitenc, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok

 

Uradne ure vodje enote za starše: 1 x mesečno, po dogovoru

Enota Lesce stoji na travniku za alpskimi bloki v Lescah. Živimo v okolju, ki nam omogoča veliko povezanost z naravo in s prelepim pogledom na gore. V vrtcu deluje trinajst skupin, od najmlajših do najstarejših. Vrtec ima lastno kuhinjo, v kateri kuharice pripravljajo hrano za otroke leškega vrtca, poleg tega pa tudi za otroke vrtca v Kamni Gorici in Kropi. V vrtcu je centralna pralnica. Poleg tega je v vrtcu tudi večnamenski prostor, ki ga izkoristimo za telovadnico, razna srečanja in  medsebojna druženja.

Vrtec obkroža veliko ograjeno igrišče z igrali in urejenimi vrtnimi gredicami, za katere skrbijo otroci s strokovnimi delavkami. Na igrišču nam v poletnih, vročih dneh drevesa nudijo prijetno senco pod svojimi krošnjami. Tam prirejamo tudi srečanja s starši in piknike za otroke. Igrišče ima poleg peskovnika, hribčka, plezal tudi asfaltno površino, na kateri se otroci urijo v vožnji s skiroji, kotalkami, risanju s kredo, …  Na pokriti terasi se lahko najmlajši otroci tudi v deževnih dneh gibljejo na svežem zraku.

Poleg pestrega programa, ki poteka po Kurikulu za vrtce, izvajamo tudi  obogatitveni program, ki zajema vsakodnevno umivanje zob, športni program Zlati sonček, Bralna značka, … Strokovne delavke vsako leto pripravimo lutkovne in igrane predstave za otroke, ki obiskujejo vrtec.

Želimo, da bi skupaj z otroki in starši preživeli veliko lepih trenutkov, ki se jih bodo otroci in starši z veseljem spominjali.

Dostopnost